Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü

TURİZM İŞLETMECİLİĞİ EĞİTİMİ PROGRAMI

Bölümün amacı, ülkemizin temel sektörlerden biri haline gelmiş olan turizm sektörünün iyi yetiştilmiş, işinde uzman, nitelikli insan gücünün karşılanmasına yönelik iki yıllık ön lisans eğitim ile turizm sektöründe görev alacak, konusunda uzmanlaşmış, uluslararası düzeyde yenilikleri takip edecek turizm meslek elemanı mezunlar yetiştirmektir. Ders programı, turizm endüstrisinin öncelikli gereksinimleri ve küresel değişimler göz önüne alınarak geliştirilmekte, temel işletme disiplinleri ve turizm mesleğinin gerekleri ile uygulamalı alan çalışmaları arasında bir denge gözetilmektedir

İki yıllık ön lisans eğitiminin sonucunda öğrenciler yönetim, pazarlama, yiyecek-içecek yönetimi, turizm işletmeciliği konularında bilgi ve becerilerini geliştirerek iş hayatına adım atmaktadır.

Bölümdeki eğitimi sırasında her öğrencinin akademik konularda kendisine yol gösterecek bir akademik danışmanı bulunur. Bunun yanı sıra, Bölümde öğrencilere diğer konularda destek vermek için bir uzman görev yapmaktadır. Turizm ve Seyahat İşletmeciliği Programı’nın öğretim dili Türkçe ’dir.

Çalışma Hayatına Atılan Mezunlarımız

Mezuniyetlerinden itibaren “Turizm Meslek Elemanı" unvanını kazanan öğrencilerimiz sektör içindeki turizm işletmeleri ve yiyecek içecek işletmelerinde geniş iş imkânına sahiptirler. Ayrıca, mezunlarımız kendilerine ait özel iş yerleri de açabilirler.

Lisans Eğitime Devam Eden Mezunlarımız

Ön lisans programlarını başarı ile bitirenler ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavında (DGS) başarılı oldukları takdirde;

• İşletme,
  • İşletme-İktisat,
  • Konaklama İşletmeciliği,
  • Konaklama İşletmeciliği Öğretmenliği,
  • Konaklama ve Turizm İşletmeciliği,
  • Turist Rehberliği,
  • Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik,
  • Turizm ve Otel İşletmeciliği,
  • Turizm ve Rehberlik lisans programlarına

dikey geçiş yapabilirler. Ayrıca programdan mezun olduktan sonra her hangi bir sınava girmeksizin Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim İşletme Fakültesine kayıt yaptırarak, 3. Sınıftan itibaren lisans eğitimine başlayabilirler.

AKADEMİK KADRO